“PER LA SOBIRANIA DELS POBLES, NO A LA UNIÓ EUROPEA”

Organitzacions socials, sindicals i polítiques d’Europa subscrivim aquest manifest a través del qual ens volem dirigir a treballadores i treballadors de tot el continent:

Rebutgem la Unió Europea com a estructura político-econòmica, militar i cultural de dominació dels pobles i la classe treballadora que té com a objectiu mantenir el sistema capitalista, imperialista i patriarcal en benefici d’uns pocs.

Vivim temps d’increment del feixisme, temps de racisme i xenofòbia, de masclisme i violència contínua contra les dones i cossos dissidents, de tancament de fronteres i vulneració dels drets individuals i col·lectius, temps d’empobriment de la població i pèrdua de drets laborals, temps de destrucció dels territoris i l’agricultura local, i d’espoli dels recursos tan a dins com a fora de la Unió Europea, temps de privatitzacions i retallades exigides pel capital, temps d’èxodes migratoris des de dins i des de fora de la Unió Europea, temps de repressió a qui es mobilitza, canta o escriu contra el poder establert, temps de negació del dret a la lliure autodeterminació dels pobles, temps d’intensificació de les agressions imperialistes per part dels Estats Units d’Amèrica, la Unió Europea i la OTAN… En definitiva, temps d’agressió contra els pobles i el conjunt de la classe treballadora.

Però tenim clar que no és una situació conjuntural que es restablirà amb el temps, sinó que és estructural: la resposta dels poders de la Unió Europea per seguir desenvolupant i perpetuar d’aquesta manera el sistema d’acumulació capitalista. I és que la Unió Europea precisament va néixer per defensar i mantenir els interessos de les èlits europees, per molt que ens hagin volgut ensenyar una cara amable.

Per tot això, manifestem que no és possible reformar la Unió Europea de tal forma que respongui als interessos dels pobles i les classes populars. La Troika, la Comissió Europea, la OTAN, EUROPOL… són estructures totalment antidemocràtiques, i el Parlament Europeu un organisme inoperant i parasitari al servei de les èlits i les transnacionals. Qualsevol temptativa de democratització passarà per la deconstrucció de la Unió Europea i la construcció d’un model d’integració que, més enllà de l’actual àrea geogràfica, estarà basat en la solidaritat i la sobirania dels pobles.

Per consegüent, les organitzacions que firmem aquest manifest fem una crida a incrementar la solidaritat internacionalista i començar a dissenyar conjuntament una alternativa a la Unió Europea, al servei dels pobles i de la classe treballadora.